Forum: Home > Recepti > Glavna jela sa mesom
21.11.2009, 21:57 | Sve o glavnim jelima sa mesom osim divljaci |
06.12.2009, 11:34 | TELECE PECENJE SA PECENIM PARADAJZOM Potrebno: 2 kg teletine, 1kg paradajza, 2 glavice crnog luka, kašika masti, kašičica ljute paprike, začini, so Komade telećeg mesa oprati, posoliti i utrljati kim sa obe strane. U plehu rastopiti mast i staviti meso da se peče, dodati crni luk isečen na rebarca i jednu kašiku ljute paprike, zatim naliti 2 dl vode da bi se meso bolje izdinstalo. U medjuvremenu očistiti 1 kg sitnijeg paradajza i potopiti u vruću vodu oko deset minuta, izvaditi i oljuštiti. Paradajz posoliti, začiniti kimom i staviti u pleh da se zapeče sa teletinom. |
06.12.2009, 11:35 | PRASECE PECENJE SA KROMPIROM NA SUMADIJSKI NACIN Potrebno (za 10 osoba): 3 kg prasećeg mesa, 500gr svežih paprika, kilogram krompira, začin, so Praseću plećku i deo od rebara posoliti, staviti u pleh da se peče i preliti sa pola litre vode. Posle sat vremena prasetini dodati cele oljuštene krompire i očišćenu papriku isečenu po dužini, začiniti po želji i peći još oko 40 minuta. |